De houtzaag- koren- en pelmolen Fram te Woltersum is een unieke molen met een combinatie van drie functies: korenmolen, pelmolen en houtzaagmolen. Deze combinatie komt maar twee keer in Nederland voor: in Woltersum en in het Friese Burdaard.
De Fram - prachtig gelegen aan het Eemskanaal in Woltersum - is regelmatig in bedrijf. Het is beslist de moeite waard om onze molen te bezoeken. Op zaterdagmiddag zijn we als molenaars vaak aan het werk. Als het voldoende waait heb je goede kans dat je de geur van vers gezaagd hout kunt opsnuiven. Het is geweldig om de zagerij aan het werk te zien. Het geluid van de zagen, het gerammel van het krabbelwerk en de geur van het hout zorgen voor een unieke ervaring.
Bezoek is van harte welkom op de Fram. Woltersum is een klein dorpje in de voormalige gemeente Ten Boer. Het dorp is te bereiken vanaf de weg Groningen-Delfzijl. Neem bij Ten Boer de afslag naar Woltersum en en je bent al gauw bij de molen.

Op deze site vind je video's en fotos die laten zien hoe deze manier van houtzagen werkt. Niet alleen op de FRAM maar ook op andere molens.
Houtzaag-Koren Pel Molen Fram te Woltersum
Adres: Kollerijweg 5 te Woltersum

Molenaars:
S.A.Pot
P. Heidema
H. Goudappel
B. Sparreboom
L. Huizer
A.H. Oosterhoff

Openingstijden:
meestal op zaterdagmiddag vanaf 13.30.

how to change background in joomla joomla animated background module